Folk skal skære ned på rødt og forarbejdet kød for at mindske deres risiko for at få kræft, regeringen siger.
Ny vejledning anbefaler spiser ikke mere end 70g om dagen - svarende til tre fuldfed bacon eller to pølser.
Eksperter siger, tusindvis af tarmkræft dødsfald kunne forebygges hvert år, hvis folk holdt til de nye grænseværdier.
Rådgivere til Department of Health i England siger, at restriktioner vil ikke sætte folk i fare for jern mangler.
Tarmkræft er den tredje mest almindelige kræftform i Danmark - omkring 36.000 mennesker er diagnosticeret hvert år, og 16.500 dør.
Spise 100 til 120 af rødt og forarbejdet kød en dag - ting som salami, skinke og pølser - øger risikoen for at udvikle den betingelse med 20 til 30%, ifølge undersøgelser.
Men nogle kommentatorer har sat spørgsmålstegn ved, om reduktion af røde kødforbruget ville sætte folk i større risiko for jernmangel, rødt kød er en meget god kilde til jern.
Jernmangel forårsager anæmi, hvilket fører til træthed og svimmel magi, kan påvirke hjernens udvikling og resultere i adfærdsmæssige problemer.
Men en rapport fra Den Videnskabelige Rådgivende Komité om ernæring siger, at hvis voksne skæres tilbage til 70g af rødt kød om dagen, ville der ikke være meget indflydelse på antallet af mennesker med lavt jern indtag.
"Prøv og sørg så lidt som muligt af deres 70g om dagen er forarbejdet"
Dr. Rachel Thompson, World Cancer Research Fund\ "Rødt kød kan være en del af en sund varieret kost, \" sagde den midlertidige Chief Medical Officer for England, professor Sally Davies, \ "men mennesker, der spiser en masse bør overveje at skære ned. \"
\ "Den lejlighedsvise bøf eller ekstra par skiver af lam er fint, men regelmæssigt spiser en masse kan øge din risiko for tarmkræft. \"
Velgørenhed Beating tarmkræft udtrykte tilfredshed med rapporten.
\ "En kost højt i rødt og forarbejdet kød kan øge din risiko for at udvikle tarmkræft, \" siger administrerende direktør Mark Flannagan. \ "Men den gode nyhed er, at rødt kød stadig kan nydes i moderate mængder. \"
Nogle eksperter dog sige rådgivning bør skelne mellem rødt og forarbejdet kød, som menes at bære en højere tarmkræft risiko.
World Cancer Research Fund anbefaler undgå forarbejdede kød helt.
\ "Vi vil foreslå, at folk efter denne nye rapport \ 's retningslinjer bør forsøge at sikre så lidt som muligt af deres 70g om dagen er forarbejdet, \" siger Dr. Rachel Thompson, stedfortrædende leder af videnskab til fonden.
Denne artikel er fra BBC News website. © British Broadcasting Corporation, BBC er ikke ansvarlig for indholdet af eksterne internetsider.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar